Så får du kontroll över din kreditvärdighet

Nyhet jun 27, 2021 12:00

Visste du att du har ett kreditbetyg? Oavsett om du vill handla på kredit, ta ett lån eller teckna ett abonnemang baseras beslutet ofta på ditt kreditbetyg. För att du ska få bättre kontroll över ditt kreditbetyg har kreditupplysningsföretag UC lanserat tjänsten Kreditkollen. Så här fungerar den.

Blev du nekad ett lån från banken? Eller fick du inte handla mot faktura? Oavsett hur din personliga ekonomi ser ut just nu är det viktigt att komma ihåg att den alltid kan förbättras.

En viktig roll i privatekonomin är det som kallas ett kreditbetyg. Ditt Kreditbetyg är ett mått på din kreditvärdighet, det vill säga din förmåga att betala alla dina räkningar i tid och undvika betalningsanmärkningar.

EXTERN LÄNK: Få koll på ekonomin med Kreditkollen – anmäl dig här!

Ju högre kreditbetyg du har, desto större är chansen att du får handla på kredit, köpa varor eller tjänster på avbetalning eller få bra villkor för nya eller omförhandlade lån.

Visa upp ditt UC-Score hos banken

Med tjänsten Kreditkollen från kreditupplysningsföretaget UC kan du enkelt få en överblick över ditt kreditbetyg, eller UC-Score som det kallas i tjänsten. Om du till exempel avslutar dina kreditkort eller betalar av dina skulder kan du över tid se ökningen av ditt UC-Score direkt i din telefon, surfplatta eller på din dator. Ska du förhandla om låneräntan med din bank? Visa upp ditt kreditbetyg för att visa hur din ekonomi ser ut just nu, och hur den har förbättrats, då ökar dina chanser för bättre villkor.

Kreditkollen är en abonnemangstjänst för 49 kronor i månaden, helt utan bindningstid. Förutom att du kan följa ditt UC-Score över tid får du även experttips om vad du kan göra för att höja ditt kreditbetyg. Du kan till exempel sätta upp egna mål för att enklare betala av krediter, eller varför inte anta en utmaning som pushar dig och din ekonomi i rätt riktning.

EXTERN LÄNK: Få koll på ekonomin med Kreditkollen – anmäl dig här!