OBS!

Detta är UC:s testmiljö. Följ denna länk för att nå UC.se publika webbplats.

Möt oss på UC

Undrar du hur det är att jobba på UC? Läs vad ett gäng härliga kollegor tycker om arbetet, kulturen och möjligheterna här hos oss!

Marcus Nord

Marcus, säljare på UC Affärsfakta, berättar om sin vardag här hos oss!

Hej Marcus! Du säljer värdebevis på UC Affärsfakta – hur kom det sig att du sökte just rollen som säljare?

Jag gillar utmaningar och denna säljroll lät spännande. Det är mitt första säljjobb och det är lärorikt på många plan där jag får utvecklas som person, väldigt socialt och jag har möjligheten att påverka min egen lön.

På vilkets sätt får du stöd från ditt team för att göra ett bra jobb?

Jag omges av många duktiga säljare samt säljcoacher som hjälper till när jag behöver deras kompetens och erfarenhet. Exempel på det kan vara att jag får tips om hur jag kan förbättra samtalen med kunderna.

Skulle du rekommendera jobbet som säljare på UC Affärsfakta till andra, och varför?

Ja, det skulle jag absolut göra. Det är ett otroligt lärorikt jobb och man får lära känna nya människor. Man lär sig väldigt mycket om sig själv och hur andra fungerar eftersom man har en daglig kontakt med olika människor. Jag upplever att man har mycket frihet under ansvar. UC är ett starkt varumärke som de flesta känner till sedan tidigare.

Kan du beskriva en riktigt bra dag på jobbet?

Det är så klart när försäljningen går bra till befintliga kunder där samtalen flyter på. Om jag dessutom får in ett coachsamtal med en säljkonsult plus att vi har en säljtävling samma dag, har jag inget att klaga på.

UC erbjuder förmåner, bland annat friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och kontorsmassage, är det något du unnar dig?

Jag använder friskvårdsbidraget till gymkort och ibland utnyttjar jag friskvårdstimmen för att träna under lunchen.

Staffan Alterbro

Träffa Staffan Alterbro som arbetar som CTO på UCs IT-avdelning.

Hej Staffan! Du är främst anställd som CTO här hos oss, men har även en massa andra ansvar. Vad gör du på dagarna egentligen?

I rollen som CTO blir ansvaret ganska brett men mitt fokus ligger på modernisering av våra tekniska plattformar samt att vi skapar processer för att effektivt utveckla lösningar på dessa. I detta ansvar handlar det mycket om att förstå vilka förutsättningar vi behöver ha både inom affären och IT för att kunna åstadkomma detta. Just nu är det ju extra roligt att vara CTO då vi nu har en ny strategisk plattform som vi kommer att få mycket nytta av framöver!

Du ansvarar även för innovationen på UC. Vad betyder innovation för dig?

För mig är väl egentligen innovation en förändring som är något utöver den vanliga progressen vi alla strävar efter varje dag. Innovation handlar för mig om att göra någonting helt nytt eller att lösa något befintligt på ett helt annat sätt, gärna med ändrat beteende som följd. Jag skiljer verkligen på innovation och affärs- eller IT-utveckling.

Är vi på UC innovativa tycker du?

Vi blir bättre och bättre. Jag tror UC mår väldigt bra av att det kommer in så många nya medarbetare som tar med sig kunskap och idéer som kan leda till en högre grad av innovation.

Vad anser du är en bra egenskap att inneha för att jobba här hos oss på UC?

Att man gillar och ta en finkaffe och samtidigt utbyter kunskap och gemensamt löser problem. Jag som har 30-35 möten i veckan försöker verkligen byta några av dessa mot andra former av dialog. Sen tror jag att en bra egenskap är att vilja delta, inom IT pratar vi just nu mycket om personlig ansvar och effektiva arbetssätt över organisationsgränserna.

Jonas Ben Larbi, Produktspecialist Tambur

På UC finns stora möjligheter att utvecklas och ta sig an nya utmaningar. En som gjort detta är Jonas Ben Larbi, tidigare kundtjänstmedarbetare.

Grattis till nya tjänsten Jonas! Nu söker vi din ersättare på kundtjänst. Vad är det för person vi söker?

Tackar! En person som är nyfiken och strävar efter att utmanas men som även trivs i kunddialoger. På UC finns det oändligt mycket att lära sig om och fördjupa sig i.

Du har ju arbetat på vår kundtjänstavdelning i 2 år, vad får dig att gå vidare inom UC?

Jag har utvecklats oerhört mycket och lärt mig massor om ekonomi och privatjuridik som jag har nytta av utanför min yrkesroll. Nu ska jag gå vidare och fördjupa mig i en tjänst som snart ska lanseras och är helt unik i branschen.

Vad får man uppleva om man får jobbet som kundtjänstmedarbetare hos er?

Bredden och flexibiliteten! Kundservice supporterar koncernens samtliga tjänster för både privatpersoner och företagskunder. Efter ett tag när man har fördjupat sig i ett område så ansvar man för det på kundservice. Det kan t.ex innebära projektarbete, utbildning och ett övergripande ansvar. Arbetsuppgifterna är väldigt varierande och det finns något för alla.

Vad kommer du sakna mest?

Pulsen! Spänningen inför nästa samtal med vetskapen om att det kan handla om precis vad som helst och där vi har som uppdrag att identifiera behovet eller problemet för att rekommendera bästa möjliga lösning.

 

Jozef Lindström, Produktansvarig webbapplikationer

Möt Jozef Lindström, produktansvarig webbapplikationer.

När började du på UC?

För 15 år sedan var jag nyinflyttad till Stockholm och läste i Metro att de sökte en vikarie till kundtjänst på UC. Jag sökte och fick jobbet. Därefter har jag sökt mig vidare inom UC och har vid det här laget haft sju olika tjänster inom olika områden.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?

Mitt huvudsakliga ansvarsområde är kreditupplysningstjänsten Ta en UC och som produktansvarig är den största utmaningen att sammanföra allas åsikter och olika aspekter till en bra produkt. Det är viktigt att en produkt har både hög säkerhet och är användarvänlig så jag hittar alltid lösningar med hjälp av tekniken.

Vad är bäst med ditt jobb?

Att jag kan vara mig själv på jobbet, jag är en servicemänniska och gillar att hjälpa människor. Jag känner också att jag har förtroende från mina kollegor.

Marianne Grünwald, Säljare på allabolag.se

Jag älskar kontakten med kunderna, säger Marianne Grünwald, säljare på Allabolag.se.

När började du på UC?

Jag började på Allabolag.se 2012 och jag arbetar idag med försäljning, marknadsföring och företagsinformation. Mitt jobb är att kontakta företagen för att se om de vill förbättra sin sida hos oss genom att till exempel lägga till sin logotyp, ha med en kort text om företaget och även olika länkar till sociala medier. Jag hjälper också företag med mer direkt marknadsföring när de ska nå nya kunder, det kan handla om att synas med en annons på allabolag.se eller skräddarsy listor till företag som ska göra utskick.

Vad tycker du är intressant med just ditt område?

Jag älskar mina kunder och kontakterna med dem. Genom att lyssna på vad de behöver och vad de är ute efter kan jag se vilka lösningar vi har för dem. Målet är hela tiden att göra kunderna nöjda och att bemöta dem på ett bra sätt.

Vad är bäst med ditt jobb?

Det är möjligheten till frihet under ansvar. Jag tycker om kundrelationerna och jag känner en glädje att gå till jobbet.

Vilken tidigare erfarenhet har du nytta av i ditt arbete idag?

Jag har jobbat med försäljning på olika sätt i hela mitt yrkesverksamma liv och jag har också varit egenföretagare inom olika branscher. Den bakgrunden har jag nytta av idag, jag förstår köpprocessen som företag har.