OBS!

Detta är UC:s testmiljö. Följ denna länk för att nå UC.se publika webbplats.

IT-säkerhetsansvarig till IT Operations

Är du en driven IT-säkerhetsexpert som söker en bred roll där du får arbeta med att minimera risker för både IT och information. Vi på UC levererar informationstjänster med hög kvalitet så att våra kunder kan lita på data och fatta trygga affärsbeslut. Vi har en effektiv IT-organisation som betjänar vår verksamhet, och vi omfattas av flera omfattande regelverk och lagar, men också stora krav på säkerhet för IT och information. Vi söker därför en engagerad och erfaren IT-säkerhetsansvarig som ska ansvara för vårt arbete inom operativ IT-säkerhet.

Arbetet som IT-säkerhetsansvarig innebär att vara med och vidareutveckla vårt operativa IT-säkerhetsarbete tillsammans med vår säkerhetschef och vår strategiska IT-säkerhetsarkitekt. Rollen ingår i beställarorganisationen på IT-operations där man i huvudsak kommer verka nära övrig organisation och våra leverantörer. Du kommer utveckla UC:s operativa IT-säkerhetsarbete utifrån våra säkerhetskrav, och det ingår att styra och utvärdera att våra driftsleverantörer upprätthåller avtalad säkerhetsnivå samt att arbeta proaktivt med såväl den interna organisationen som våra leverantörer för att löpande förebygga risker men också ytterligare förhöja vår nuvarande säkerhetsnivå.

Vad UC erbjuder

Rollen som säkerhetsansvarig innebär att du får arbeta såväl strategiskt, kravställande men även hands on nära vår outsourcade infrastruktur. Rollen är ny i denna form och vi söker dig med bred erfarenhet av säkerhet inom infrastruktur, kommunikation och teknik. Du har tidigare ansvarat för säkerhet inom IT och information med stora krav på tillgänglighet och minimering av riskexponering. IT och informationssäkerhetsområdet är ständigt föränderligt så vi söker dig som arbetat inom säkerhet i en liknande roll de senaste åren. 

Stor hänsyn tas till personlig lämplighet och erfarenhet. Det är mycket meriterande med dokumenterad erfarenhet som IT/Informationssäkerhetskonsult eller motsvarande.

Meriterande erfarenheter:

  • Säkerhet inom infrastruktur
  • Informationssäkerhet (klassificering mm)
  • Arbeta enligt målbild och roadmap ur ett säkerhetsperspektiv
  • Upprätta tekniska specifikationer för övergripande säkerhetskrav
  • Skapa och upprätthålla rutiner för identifiering, testning och hantering av sårbarheter
  • CISSP och eller CISM certifiering
  • Informationsintensiv verksamhet (t ex finans, telecom)
  • Relevant teknisk utbildning

Ansökan

Vi intervjuar och rekryterar löpande, så vänta inte med din ansökan!

 

Till ansökan

 

UC AB är Sveriges ledande affärs- och kreditinformationsföretag. Sedan 1977 erbjuder vi miljontals kunder beslutsunderlag genom förädlad affärsinformation och kompletta kreditupplysningar. Våra kunder är både företag, offentlig sektor och privatpersoner. UC-koncernen består av UC Affärsfakta AB och UC Affärsinformation AB. Tillsammans samverkar våra bolag för synergier som ger smartare tjänster och större fördelar för kunden. Samtliga med målet att skapa säkrare affärsbeslut och större drömmar. UC koncernen har i dag drygt 300 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Östersund.