OBS!

Detta är UC:s testmiljö. Följ denna länk för att nå UC.se publika webbplats.

UC-dagen

UC-dagen 2016 – tack för i år!

UC-dagen 2016 – En inspirerande och tankeväckande dag för Kreditsverige
Den förväntansfulla publiken hade just hade bänkat sig när någon i publiken stämde upp i sång. Det var ett och annat ögonbryn som förvånat höjdes, till det stod klart att det var en flashmob i körform som hade intagit Clarion Hotels bankettsal. Till slut var hela Kongl. Teknologkören samlad på scen. En överraskning som höjde förväntningarna inför dagen ännu mer.

UCs vd Anders Hugosson och dagens moderator Anna Bellman välkomnade sedan publiken till UC-dagen 2016, som är ett av Europas största event för kreditbranschen.

Det är ett unikt tillfälle för branschen att samlas och inte bara en möjlighet för att bygga nätverk. Det är också ett sätt att hålla sig uppdaterad kring senaste nytt i kreditbranschen och en chans till nya insikter som gör vardagen mer meningsfull.

Anders Hugosson och Anna Bellman startar UC-dagen

När hörde du indianen hohooa senast?

Få kunde ana vad som väntade när Klas Hallberg steg upp på scenen. Publiken togs med på en halsbrytande resa som virvlade framåt i en mix av vilda associationer och till synes slumpvisa utvikningar. Humor och allvar ihop med Klas Hallbergs energiska kroppsspråk engagerade publiken maximalt. Gapskratten haglade.

På slutet knöts alla tankevurpor lika elegant som överraskande ihop. Kvar satt publiken med nya insikter. Hädanefter kommer vi lyssna mer till vår inre indian och kanske lite mindre till projektledaren inom oss. Klas Hallbergs kontrollerade galenskap i kombination med de viktiga insikter han bjöd på, tyckte många var en av dagens största höjdpunkter.

Historiskt låg risk för företagskonkurser

  • Senaste året är det bara 1 % av de aktiva aktiebolagen som har gått i konkurs. Företag inom hotell- och restaurangbranschen har en något högre risk än andra. Att det går bra för svenska företag återspeglas också i kreditvärdigheten. Hela 89,7 % av företagen har god eller väldigt god kreditvärdighet.
  • En stor osäkerhetsfaktor är de oreviderade boksluten. På sex år har revision försvunnit i hälften av svenska bolag. 75 % av svenska bolag kan avsäga sig revisor om de vill.
  • Brottslingar har upptäckt möjligheten att manipulera boksluten och använda dem i bedrägligt syfte. Kriminella övergår allt mer från att stjäla till att luras. Risken för att åka fast är liten och ger låga straff. En speciellt utsatt grupp är företagsledare i pensionsåldern som luras att sälja sitt bolag men att sitta kvar i styrelsen. Resultatet kan bli stora skulder, konkursmässigt bolag och skam över att bli lurad.
  • UC arbetar dagligen med att upptäcka de kriminellas mönster och strategier. Till våren lanseras en ny tjänst där företag får hjälp att upptäcka brottsligt beteende i tid och då kommer det också en ny utbildning inom det här området.