OBS!

Detta är UC:s testmiljö. Följ denna länk för att nå UC.se publika webbplats.

UC-dagen i Stockholm

25 oktober

Boka in den 25 oktober i din kalender, för då är det dags för årets UC-dag i Stockholm!

Vill du bli inspirerad kring hur du kan utveckla dina affärer, dina kunder och dig själv? Vill du ta del av det senaste inom kredithantering och säkerhet? Vill du lyssna till intressanta reflektioner kring samhällets utveckling? Detta och mycket, mycket mer får du på UC-dagen.

I år har vi flera spännande och intressanta talare med bland annat internetforskaren Alexander Bard, retorikdrottningen Elaine Eksvärd, den färgstarka skådespelerskan Pia Johansson och Swedbanks chefsekonom Anna Breman. Och om du känner till boken Simma med hajar om Londons innersta finanskrets så lär du bli glad. På scen träffar vi nämligen mannen bakom succén, holländaren Yoris Luyendijk. Eventet leds av Årets Moderator, Titti Schultz.

Vi startar dagen med frukost och rundar av dagen med mingel, god mat och dryck.

Anmälan är stängd, men hoppas vi ses nästa år!

 

Dagens talare

 

Alexander Bard

Alexander Bard

Omvärldsbevakare och filosof

Elaine Eksvärd

Elaine Eksvärd

Författare och retorikdrottning

Yoris Luyendijk

Joris Luyendijk

Journalist och författare

Anna Breman

Anna Breman

Chefsekonom

 Pia Johansson

Pia Johansson

Skådespelare

Titti Schultz

Titti Schultz

Programledare

Kristian Bentzer

Kristian Bentzer

Managing Partner FCG

Victoria Preger

Victoria Preger

Marknadschef UC

Oskar Bjursten

Oskar Bjursten

Affärsområdeschef UC

Richard Damberg

Richard Damberg

Utbildningsansvarig UC

 
 

Alexander Bard

Pengar handlar till syvende och sist om värdekommunikation, en kommunikationsform bland många andra och just nu under dramatisk förändring. Dataflöden, blockkedjor, krypotvalutor, virtuella kontrakt, krypteringsteknologier och artificiell intelligens stuvar om den värdekommunikativa kartan ordentligt.

De klassiska institutionerna står inte lika säkra som tidigare. Så hur ställer vi om oss från en kapitalistisk till en nätverksdynamisk världsbild för att kunna möta den informationalistiska flodvågen?

Läs mer Stäng

Elaine Eksvärd

”Vi måste prata” handlar om våra största kommunikationsutmaningar i vardagen.

Är det att stå inför folk som skrämmer mest? Det var det förr, men det folk tycker är läskigare i modern tid är något helt annat. Att avsluta en relation oavsett om det är kärlek eller professionellt, tycker svenska folket är läskigt. Att ge feedback, kallprata och blotta sina behov är tre ytterligare skräckisar som man helst undviker.

Elaine Eksvärd, Årets Kvinnliga Talare 2016, går igenom retoriska lösningar som kommer göra dig trygg när dessa utmaningar väl hittar dig. För det gör dom oavsett hur bra du är på att gömma dig. 

Läs mer Stäng

Joris Luyendijk

Med erfarenhet från intervjuer med över två hundra finansproffs i London bjuder den nederländska författaren Joris Luyendijk på ett outsiderperspektiv, och frågar: tio år efter den finansiella krisen, är den globala finanssektorn säker igen?

Läs mer Stäng

Anna Breman

Svensk ekonomi i en osäker omvärld

Ett starkt företagsklimat som möjliggör entreprenörskap och nya innovationer är avgörande för tillväxt och konkurrenskraft. Är svensk ekonomi tillräckligt konkurrenskraftig för att möta utmaningar när global handelspolitik, energipolitik och geopolitik snabbt förändras?

Läs mer Stäng

Pia Johansson

Kroppskontakt med Pia Johansson. En rolig och tänkvärd snabbkurs i hur vi kommunicerar. Lär dig tyda de hemliga signalerna hos din kund, gäst, kollega, partner eller varför inte din hund.

Syns det vad jag inte säger? Varför tar folk sig i håret? Ler kvinnor mer än män och vad betyder det? Varför rycker Trump i handskakningen?

Förbättra dina relationer genom att medvetandegöra dina signaler som du oavbrutet sänder ut via kropp, gester, ögon, energi, kläder och för att inte tala om alla dessa känslor. Och ja, du får öva!

Läs mer Stäng

Titti Schultz

UC-dagens moderator är Titti Schultz som är en av landets mest erfarna programledare i radio. Hon är också en av våra mest anlitade och populära moderatorer och konferencierer. Efter många år i mediabranschen och närmare tjugo år i direktsänd radio är hon en anmärkningsvärt skicklig och driven kommunikatör. 

Läs mer Stäng

Kristian Bentzer

Svenska banksektorn 2025 - Trender, regleringsmiljö och möjligheter

Finanssektorn 2017 kännetecknas av en hög förändringstakt drivet av nya teknologiska framsteg, nya kundbeteenden och fortsatt hög regleringstakt. Det finns också en trend mot mer lokalpatriotism (Brexit, Trump, Kataloniens möjliga självständighet etc.) vilket ska ställas i kontrast mot den annars alltmer ökande globaliseringen. Med detta som utgångspunkt kommer FCG presentera sin syn på hur den svenska banksektorn kommer att utvecklas de kommande 5-10 åren.

Läs mer Stäng

UC-experterna Victoria, Oskar & Richard

Vi tar tempen på de aktuella trenderna inom kreditsverige just nu. Hur påverkar de din vardag? Hur ser utvecklingen av risknivåer ut inom olika län och åldersgrupper? Hur hanteras de ökade konsumtionslånen i Sverige? Vad blir effekten av den senaste blancolånexplotionen och hur hanterar vi bedrägerivågen? Du får dessutom ta del av unik UC-statistik och analys kring kreditmarknaden. 

UC-experterna består av följande personer:
Richard Damberg, Utbildningsansvarig UC
Oskar Bjursten, Affärsområdeschef Kreditinformation UC
Victoria Preger, Marknadschef UC

Läs mer Stäng

Förändringar bland talarna på UC-dagen 2017
Vi har efter sommaren beslutat att genomföra ändringar i programmet för UC-dagen 2017 med Joris Luyendijk som ersätter Anders Borg.

Det känns otroligt roligt att välkomna Joris Luyendijk till oss och UC-dagen i Stockholm den 25 oktober. Vi hoppas att du ser fram emot programmet och dagen lika mycket som vi gör. Dela gärna med dig av inspiration och insikter från dagen i dina sociala medier, använd #UCdagen2017.

Agenda

08.00 Frukost & registrering

09.00 Programstart

09.10 Elaine Eksvärd

10.00 UC-experter

11.00 Joris Luyendijk

12:00 Lunch

13:15 Pia Johansson

14:15 Anna Breman, Swedbank

15:20 Kristian Bentzer, FCG

16:00 Alexander Bard

17:00 Mingel

 

Tiderna är preliminära och kan bli föremål för ändringar.

UC-dagen 2016

UC-dagen i fjol på fyra minuter